REFORM DEĞİL MAVİ BONCUK

REFORM DEĞİL MAVİ BONCUK
Bidebunuizle yayınında AK Parti 7. Kongresi’ni değerlendiren Gazete Pencere yazarı Mehmet Tezkan, kongrenin beklentinin altında kaldığını, sadece muhafazakar seçmeni memnun edecek açıklamaların öne çıktığını söyledi. Kongre...

Bidebunuizle yayınında AK Parti 7. Kongresi’ni değerlendiren Gazete Pencere yazarı Mehmet Tezkan, kongrenin beklentinin altında kaldığını, sadece muhafazakar seçmeni memnun edecek açıklamaların öne çıktığını söyledi. Kongre öncesinde yaratılan “manifesto” beklentisinin boşa düştüğünü söyleyen Tezkan, “Muhafazakar, İslamcı, devletçi söylemler öne çıktı” dedi. Tezkan, MKYK üye sayısının arttırılmasına ilişkin “Buna reform diyemem ancak mavi boncuk diyebilirim” dedi. Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı yeni anayasa çağrısı için “Muhalefet partileri Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda kararlı ve oy destekleri de var. Cumhurbaşkanı da yeni anayasa için ‘Kırmızı çizgimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ diyor. Bu nasıl olacak? “ diye sordu.
Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politikada “dostlarımızı arttıracağız” sözleri için ise “Dış politikada ‘dostlarım’ dediğiniz herkesle kanlı bıçaklı olmuşsunuz. Şimdi Mısır ile ilişkiler düzeltilmek isteniyor ama Mısır ‘Önce Libya’dan çekil’ diyor. Suriye’de Esad’la bir daha masaya oturabilir misin şimdi?” dedi.