Reform söylemi ile problem kabul edildi

Reform söylemi ile problem kabul edildi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti lideri Akşener’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın toplantısında konuşan Davutoğlu “parlamenter sisteme geçişi Türkiye’nin geleceği açısından tek çözüm olarak...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti lideri Akşener’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın toplantısında konuşan Davutoğlu “parlamenter sisteme geçişi Türkiye’nin geleceği açısından tek çözüm olarak görüyoruz” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, yaptığı açıklamada Gelecek Partisi ve İYİ Parti’nin birçok açıdan ortak kaygı ve düşünceleri olduğunu söyledi. Davutoğlu, ekonomi yönetimindeki değişiklik ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği reformlara ilişkin, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan da ekonomide ve demokraside problem olduğunu kabul etmiştir. Bizlerin Türkiye’nin geleceğinde hazırlanırken, vazifemiz eleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi karşısında neyi teklif ettiğimizdir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çarpık bir başkanlık sistemidir, daha önce uygulanan parlamenter sistemi de çarpıktı. Bu mekanizmalarla gerçek anlamda bir parlamenter sisteme geçişi Türkiye’nin geleceği açısından tek çözüm olarak görüyoruz” dedi.