REFORM SÖYLEMİNE İTTİFAK AYARI

REFORM SÖYLEMİNE  İTTİFAK AYARI
Her şey Berat Albayrak’ın sosyal medyadan yaptığı duyuru ile görevden ayrılması üzerine başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Albayrak’ın yerine yeni ismi atarken “Ekonomide ve adalette reform yapacaklarını” açıkladı...

Her şey Berat Albayrak’ın sosyal medyadan yaptığı duyuru ile görevden ayrılması üzerine başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Albayrak’ın yerine yeni ismi atarken “Ekonomide ve adalette reform yapacaklarını” açıkladı ve bunu “Yeni dönem” diye adlandırdı.

Adalet Bakanı Bakan Abdulhamit Gül’ün hakimlere yaptığı “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” çağrısı üzerine Türkiye’nin tartıştığı siyasi davalara da mercek tutuldu. Özellikle Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala yargılamaları. Tam da bu sırada Arınç’ın Demirtaş ve Kavala davalarıyla ilgili uygulamaları eleştiren açıklamaları geldi, aynı anda MHP’den Arınç’a yönelik sert tepkiler de. Erdoğan’ın bu açıklamaları sahiplenip sahiplenmeyeceği merak ediliyordu; o merakı Cumhurbaşkanı partisinin kongrelerine yaptığı telekonferans bağlantısında giderdi.
ARINÇ’I FİTNECİLİKLE SUÇLADI
Kendisini ve partisini Arınç’tan ayırdı, konuşması adeta Cumhur ittifakına bağlılık manifestosuydu.
“Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz bellidir, istikametinde değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenler bizim temasta olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börülerin ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulmaz.”
KAVALA’YI BERAAT ETTİĞİ DAVADAN SUÇLU İLAN ETTİ
Erdoğan, hem Arınç ile aynı şeyleri düşünmediğini söyledi, hem Demirtaş’a yönelik düşüncelerini isim vermeden aktardı hem de konuşmasının devamında isim vererek, 3.5 yıldır hakkında hiçbir hüküm bulunmamasına, Gezi davasından beraat etmesine rağmen Kavala’ya “Gezi sürecinin finansörü” diyerek yüklendi.
“Gezi eylemlerini organize edenlerin savunucusu olamayız. Özellikle Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan ve bunlarla ilgili olarak da şu anda içeride olan; özellikle bugün yarın hiçbir zaman bunların savunucusu olmadık bundan sonra da olmayız. Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza Ankara’dan İstanbul’a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Kavala’larla hiçbir zaman bir arada olamayız. Biz Kobani’yi unutamayız. Bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenleri savunamayız.”
BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Erdoğan “İttifakta çatlak” tartışmalarına da nokta koydu ve “Cumhur ittifakını kurarken samimiydik. Gidişattan gayet memnunuz. Sayın Bahçeli’ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hep birlikte daha yapacak çok işimiz, hayata geçirecek çok politikamız var” diye konuştu.