REFORMUN RENGİ BİR HAFTADA BELLİ OLDU

REFORMUN RENGİ BİR HAFTADA BELLİ OLDU
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği’ne “Geleceğimizi birlikte kurmak istiyoruz” mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Davutoğlu, “Daha 2 sene önce Avrupa’ya dönük olarak...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği’ne “Geleceğimizi birlikte kurmak istiyoruz” mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Davutoğlu, “Daha 2 sene önce Avrupa’ya dönük olarak neredeyse savaş ilanına benzer şekilde gerilim yaşayan ve bütün Avrupa’yı karşısına alıp konuşan Cumhurbaşkanı Avrupa Birliği’ne yöneldi. Her şeyden önce inandırıcılık ve güven şarttır. Ülkeyi yönetenlerin her sabah kalktıklarında bir önceki gün söylediklerini tekzip eden şeyler söylediği zaman, bu ülkede güven kalmaz” ifadesinde bulundu.
Davutoğlu, Bitlis’te Sivil Toplum Kuruluşu ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Gelecek Partisi lideri “Reformların kısa süre içinde boş olduğu ortaya çıktı” dedi, şunları söyledi:
“İnfaz yasasıyla ve müzakerelerle dışarı çıkan, Sayın cumhurbaşkanına hakaret ederek ifade vermiş birisi, ana muhalefet partisi liderine ağır tehditler ve hakaretlerde bulundu bu nasıl bir reform? Bu nasıl bir yeni dönem? Öbür tarafta aynı günlerde Diyarbakır’da yeniden tutuklamalar var. Nevruz gösterilerinde Diyarbakır’da hayatını kaybeden bir gençle ilgili mahkemede alınan kararla ilgili, kamu vicdanının zedelenmesi, yaralanması hadisesi. Daha bir hafta geçmeden yaşanan bu olaylar, reform süreci diye zikredilen sürecin gerçek bir süreç olmadığını ortaya koyuyor.”