REKORA YENİ BİR ADIM

O kadar çok kapasite farkı vardı ki iki takım arasında teknik değerlendirme yazmak bile zor bu maç için. Fenerbahçe’nin yediği iki golü ise zayıf rakip karşısında anlık gevşemelerle açıklamaktan başka yol yok. Bir de Szalai’nin yorulmasından bahsedilebilir.

Sakatlıklar nedeniyle eskisi kadar kadro değişikliği yapamasa da yine de ilk on birinde sürprizler oluyor Jesus’un. Uzun zamandır forma giyemeyen ama Rennes maçında oyuna sonradan girip, gol atan Zajc bu maçın en önemli değişikliğiydi. Jesus muhtemelen bir yandan Crespoyu dinlendirmek diğer yandan Zajc’a adil davranmak istedi. Ayrıca biraz da stoperlerin sakatlığı nedeniyle dörtlü defansa dönmüştü. Valencia, Lincoln ve Osayi de kenarda otururken, ileri ikiliyi Batshuayi ve Pedro oluşturdu.

Jesus maç öncesinde “bizi etkileyecek tek şey nasıl bir sistemle oynayacaklarını bilmemek” dedi. Yeni hocası Fatih Tekke ile İstanbulspor’un nasıl oynayacağı gerçekten meçhuldü. “Ama her türlü sürprize karşı en iyi şekilde hazırlandık” diye de ekledi Jesus.

Biraz da bu rakibi bilememe nedeniyle Fenerbahçe ilerde daha temkinli başladı. Tam tersine İstanbulspor ilerde basmaya çalıştı. Ancak birkaç atak denemesinden sonra Fenerbahçe çekinecek fazla bir şey olmadığını keşfetti. İlk on dakikadan sonra Fenerbahçe istediği gibi oynamaya başladı, erken gelen penaltı golünden sonra ise tamamen oyunun hakimi oldu.

Fenerbahçe’nin ikinci ve üçüncü golü bulamamasının sebebi biraz da Pedro ve Batshuayi ikilisiydi. Jesus birinin yerine, özellikle de Pedro’nun yerine Valencia veya Arda Güler’i tercih etmiş olsa işler daha kolaylaşacak gibiydi. İmdada ligin ceza sahası dışından en çok gol atan isimlerinden İrfan Can Kahveci yetişti ve farkı ikiye çıkardı. Bırakın gol atmayı, pozisyon yaratmayı İstanbulsporun neredeyse Fenerbahçe ceza sahasına giremediği ilk yarı 2-0 bitti.

Sol açıkta oynayan Emre Mor, arkasında oynayan Alioski ile kimi pozisyonlarda anlaşmazlıklar yaşasa da ilk yarının başarılı isimlerindendi.

İkinci yarı karşılıklı gollerle başladı. Szalai sezonda yapacağı birkaç hatadan birini hemen devrenin başında yaparak, geri pasta topu Altay yerine rakibe atınca İstanbul ummadığı golü buldu. Birkaç dakika sonra ise Fenerbahçe Batshuayi’nin kafasıyla üçüncü golü attı. Ancak Fenerbahçe fazla rahatlayıp gevşeyince Jesus devreye girdi, Osayi, Lincoln ve Valencia’yı oyuna aldı. Yeni oyuncular yerleşirken, bir anlık hatayı ikinci golü yiyerek ödedi Fenerbahçe. Altay orta sahada kaptırılan topu önlemek için ileri çıktıysa da avantajlı konumdaki rakip kendisini geçmeyi başardı. Altay’ı eleştirmek zor olsa gerek. Ancak bu gol sadece Jesus’un daha çok gol atma iştahını kamçıladı. Crespo’yu oyuna sokarak orta sahayı da sağlama alan Jesus, gol istediğini ortaya koydu.

Yine yaptığı değişikliklerle istediğini elde etti Jesus ve Fenerbahçe maçı 5-2 kazandı. Batshuayi üç gol atarken, Valencia da ligde 12 gole ulaştı. Fenerbahçe 103 gollü rekoru kırmaya bir adım daha atarken tek eksik Arda Güler’in dakika almamasıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi