Rektör mahkemeyi tanımadı

Rektör mahkemeyi tanımadı
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) yöneticileri, mahkeme kararına rağmen kampüse alınmadı.Boğaziçi Üniversitesi Kektörlüğü, 7 Ocak’ta BÜMED’in okuldaki yerinden çıkartıldığını duyurmuştu. Mezunlar,...

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) yöneticileri, mahkeme kararına rağmen kampüse alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kektörlüğü, 7 Ocak’ta BÜMED’in okuldaki yerinden çıkartıldığını duyurmuştu. Mezunlar, kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açmıştı. Ancak Kaymakamlık kararı ile önceki gün polis eşliğinde tahliye işlemleri başlatılmıştı. Tahliye işleminin bitmesinden sonra mahkeme, derneğin başvurusunu yerinde bularak yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

ANKA’nın haberine göre, BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, avukat Ozan Güner ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, tahliye edilen eşyaları dün tekrar lokale getirmek istedi. Fakat güvenlik görevlileri, üniversite yetkililerinin üç gün boyunca eşyaları ve BÜMED üyelerini içeri almama kararı aldıklarını bildirerek kimseyi içeri almadı. Yazılı kararı görmek isteyen dernek üyelerine ve avukata karar gösterilmedi. Bunun üzerine avukat Ozan Güner, kampüs önünde tutanak tuttu.

BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Cesur, güvenlik tehdidi gerekçesiyle içeriye alınmamalarına tepki göstererek, “Buradaki her şey rektörün iki dudağı arasında oluşuyor anladığım kadarıyla. Çünkü şu an arkadaşlar da onun sözüne uyuyorlar. Kanuna uymuyorlar” dedi.