Reşat Petek 15 Temmuz raporunu yayınladı

Reşat Petek 15 Temmuz raporunu yayınladı
TBMM’de kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nu son toplantısını 22 Aralık 2016’da yaptı. Aylar süren yazım aşamasının ardından rapor, 12 Temmuz 2017’de dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a sunuldu....

TBMM’de kurulan 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nu son toplantısını 22 Aralık 2016’da yaptı. Aylar süren yazım aşamasının ardından rapor, 12 Temmuz 2017’de dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a sunuldu. Ancak aradan geçen sürede rapor ne Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüp onaylandı ne de yayınlandı.

Aradan tam 5 yıl geçti, Komisyon’un AK Partili başkanı Reşat Petek 667 sayfalık raporun tamamını www.resatpetekhukuk.com isimli kişisel web sitesinden erişime açtı.

EKLENTİ MÜZAKERE EDİLEMEYİNCE 15 TEMMUZ RAPORU ATIL KALDI
15 Temmuz Araştırma Komisyonu raporunun yayımlanmaması tartışmaları sürerken, Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan dönemin TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, “Bir ön rapor vardı. AK Parti üyeleri rapora bir eklenti yaptı. Bunun üzerine CHP’li üyeler raporu imzalamadı ve onlar da AK Parti’nin raporuna itirazda bulunup ek rapor hazırladı. O eklentinin müzakeresi için bir araya gelinemeyince rapor atıl kaldı” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Kahraman Bu arada seçim geldi. Böylece, TBMM Başkanı Mustafa Şentop Bey’in açıklamasında dediği gibi dosya tekemmül edemedi ve öylece kaldı. Durum budur” şeklinde konuştu.

Kahraman ayrıca raporun görüşülmesi ve incelenmesinin her zaman mümkün olduğunu ve bunun faydalı olacağını vurguladı.