Resmen açıkladı, seçim 14 Mayıs’ta

Resmen açıkladı, seçim 14 Mayıs’ta
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinden önce seçimler için işaret ettiği “14 Mayıs” tarihini yineledi. İYİ Parti lideri Akşener’in, Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamalarına...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinden önce seçimler için işaret ettiği “14 Mayıs” tarihini yineledi. İYİ Parti lideri Akşener’in, Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamalarına isim vermeden yanıt veren Erdoğan “Yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendirdiğimizi, bizim adeta yön verdiğimiz söylüyor. Sen önce kendini düzelt. Bu millet inşallah 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır. Bu tür kuru sıkı atanlara da prim vermeyecektir” dedi.

“ZAFİYET DEĞİL”
Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, depremden sonra “birkaç saat içinde koordine olduklarını” savundu. “Kimi eksiklikler, aksaklıklar ve gecikmeler yaşanmıştır” diyen Erdoğan, muhalefeti hedef alarak “Birileri için oturduğu yerden atıp tutmak kolay. Biz yaptığımız her şeyin hesabını vermekle mükellefiz” ifadesini kullandı. Erdoğan, helallik istemesinin “zafiyet” olmadığını belirterek “Oluşturulmak istenen her algıyı not ediyoruz. Vakti gelince bu notları açıklayacağız” dedi.

MUHALEFET ENGELLEMİŞ
Kentsel dönüşüm çalışmalarında kendilerine engeller çıkartıldığını savunan Erdoğan muhalefeti suçladı. Erdoğan, “Bay bay Kemal kentsel dönüşüme karşı, yanındaki hanımefendi karşı. Netice bu. Şimdi bu neticenin altından kalkın. Bunlar kentsel dönüşüm-değişimden anlamaz. İdeolojik sapkınlıkların, bireysel hırsların, kurumsal taasupların, siyasi sabotajlarının önüne geçemeyeceği bir kentsel dönüşüm süreciyle bu işi süratle bitireceğiz” açıklamasını yaptı.

YİNE PARA DAĞITTI
Adıyaman ziyareti sırasında depremzede çocuklara para dağıttığı için eleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde de para dağıtırken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Vieoda, cebinden 200 TL’lik banknotlar çıkardığı görülen Erdoğan, önce çocuklara daha sonra elini uzatan depremzedelere para verdi. Erdoğan önceki gün, MHP lideri Bahçeli ve BBP lideri Destici ile Afşin’i ziyaret etmişti.