Restoran ve kafeler açıldı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 1, 2021 / 09:35

Covid-19 salgını için alınan önlemlerin de tartışıldığı, yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, 1 Haziran sonrası yeni bir döneme girileceğini söyledi, “İki haftalık sürede vaka ve ölüm sayılarındaki nisbi azalmanın hedeflediğimiz oranda olmasa da sürüyor olması, tedbirlerin amacına ulaştığının göstergesidir” dedi.
Erdoğan Haziran ayı için kademeli normalleşme takvimini şöyle açıkladı:
◼ Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22:00 ile sabah 5:00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek
◼ Hafta sonu ise cumartesi 22:00 ile pazartesi sabahı 5:00 arasında, yani pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde uygulanacaktır
◼ Temmuz ayında kısıtlamalar, vaka ve vefat sayılarındaki değişim ve aşılamada katedilen mesafeye göre yeniden belirlenecek
◼ Restoran, lokanta, pastane, kafeterya gibi yeme içme yerleri sabah 7:00 ile akşam 21:00 arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24:00’e kadar da paket servisini sürdürecektir. Bu mekanlarda pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edecektir.
◼ Yaklaşık bir buçuk aydır faaliyetlerine ara vermiş olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, spor salonu, halı saha gibi işletmeler, belirlenen kurallar çerçevesinde pazar günü hariç sabah 7:00 ile akşam 21:00 arasında bugünden itibaren çalışabilecektir.
◼ Diğer iş yerlerinin pazar günü hariç belirlenen saat ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilmeleri ile ilgili uygulama sürdürülecektir.
◼ Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde, 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecektir.
◼ Üniversiteler 2021-2022 öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacak şekilde yürütülecektir.
◼ Spor kulüpleri genel kurullarının Haziran’ın ilk gününden itibaren; diğer kuruluşlar da Haziran’ın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilecektir.
◼ Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir.

SANATÇILAR TEPKİLİ

Açıklanan ‘normalleşme’ takviminde sanatçılar için adım atılmadı, sanatçılar duruma tepki gösterdi. Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin, “Bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir” dedi. Redd grubu da “Halı saha kadar değerimiz yok” paylaşımını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı: Yüz yüze eğitim başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kabine sonrası sosyal medya hesabından “Yarın (bugün) itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz” açıklamasını paylaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da bugün itibariyle tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağı, diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edeceği bildirildi.
Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran’da alabilecek, 2 Temmuz’a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top