‘Restoranlar sıkıntılı bir şekilde açılacak’

‘Restoranlar sıkıntılı bir şekilde açılacak’
Salgın nedeniyle restoran ve turizm işletmelerinin zor günlerden geçtiğini söyleyen Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Demirer, Haziran’ın 15’ine kadar restoranların açılacağını söyledi.Yeni...

Salgın nedeniyle restoran ve turizm işletmelerinin zor günlerden geçtiğini söyleyen Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Demirer, Haziran’ın 15’ine kadar restoranların açılacağını söyledi.
Yeni sürece ilişkin bilgi veren Demirer, ““Restoran ve işletmeler sıkıntılı bir şekilde açılacak. Haziran’ın 15’ine kadar restoranlar açılır. İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle kapatıldık, Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı genelgeyle de açılacağız. Genelge yayımlandı. Tabii ki yavaş yavaş açılacak. Sağlık Bakanlığının insan sağlığı noktasında belirlediği kriterler uygulanacak” dedi.
Sürecin başarıyla atlatılması için bilinçli tüketici ve işletmelere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Demirer, Bir dönem boyunca bu kuralları uygulamalıyız. Salgın yavaşladıkça ve bitme noktasına geldikçe kurallar gevşeyecek” ifadelerini kullandı.