Reusters yazdı: WhatsApp talimatlı medya

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 1, 2022 / 06:49

Reuters Haber Ajansı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili çarpıcı bir analiz yayımladı. 

“İçeriden ifşa edenler- Erdoğan’ın nasıl Türkiye’deki haber merkezlerini etkilediğini ortaya çıkardı” başlıklı yayımlanan makalede, Berat Albayrak’ın istifasında medyanın 24 saatlik sessizliğine dikkat çekildi. 

“Türk ana akım medyasının nasıl hükümet onaylı manşetlerden ve TV tartışmalarından oluşan sıkı bir komuta zinciri haline geldiğini gösteriyor” ifadeleri kullanılan makalede yargının, ordunun ve Merkez Bankası’nın da dahil olmak üzere Erdoğan’ın iradesine boyun eğdiğini aktardı.

ALTUN İÇİN DİKKAT ÇEKEN İDDİA
Makalede, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yazı işlerine talimatlar geldiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı Erdoğan’ın oluşturduğu ve Ankara’da 1500 kişi çalıştığı ifade edilirken, “Reuters’ın gördüğü mesajlarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un çalışanları telefonda arayarak ya da WhatsApp mesajlarıyla yazı işleri müdürleriyle iletişime geçiyor” yorumu yapıldı.

ALTUN GURUR DUYDU
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye İletişim Modeli ile ulusal ve uluslararası çapta başarılı çalışmalara imza atan İletişim Başkanlığımızın, İngiltere merkezli Reuters haber ajansı tarafından hedef alınması, bizler için sadece ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesi ve gurur vesilesidir” sözleriyle makaleye tepki gösterdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top