Reuters: Kiev ile sağlanan barışı Putin reddetti

Reuters: Kiev ile sağlanan barışı Putin reddetti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna konusundaki başdanışmanı Dmitriy Kozak’ın, Ukrayna'ya askeri operasyon başlatıldığında Kiev yönetimiyle Moskova'nın beklentilerini karşılayan ve savaşı önleyecek geçici bir...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna konusundaki başdanışmanı Dmitriy Kozak’ın, Ukrayna'ya askeri operasyon başlatıldığında Kiev yönetimiyle Moskova'nın beklentilerini karşılayan ve savaşı önleyecek geçici bir barış anlaşma sağladığı, ancak Putin’in bu anlaşmayı reddettiği ve operasyona devam ettiği öne sürülüyor.

Reuters'ın Putin'e yakın kaynaklara dayandırdığı haberine, Kremlin'den yalanlama geldi. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Reuters’ın iddiasının doğru olup olmadığı sorusuna, “Bunun gerçeklikle asla ilgisi yok. Buna benzer bir şey yaşanmadı. Bu tamamen yanlış bir bilgi” yanıtını verdi. Reuters'ın haberinde, Kozak'ın söz konusu anlaşmanın 'Rusya'nın Ukrayna'nın NATO dışında kalması talebini karşılayacağını ve işgal gerekçesini ortadan kaldıracağını' söylediği öne sürüldü. Bir kaynak, "24 Şubat'tan sonra Kozak'a tam yetki verildi. Ona yeşil ışık yaktılar; o da anlaşmayı yaptı. Geri getirdi ve ona çekip gitmesini söylediler. Her şey iptal edildi. Putin ilerledikçe planını değiştirdi” iddiasında bulundu.