Rixos Premium Belek hiç kapanmamış!

Rixos Premium Belek hiç kapanmamış!
Türkiye’de koronavirüs tedbirleri dahilinde camilerden restoranlara, okullardan berberlere, otellerden AVM’lere kadar toplu halde bulunulan tüm yerler kapatıldı. Açık olan yerlere büyük cezalar kesildi, sokağa çıkma yasağını...

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri dahilinde camilerden restoranlara, okullardan berberlere, otellerden AVM’lere kadar toplu halde bulunulan tüm yerler kapatıldı. Açık olan yerlere büyük cezalar kesildi, sokağa çıkma yasağını ve konulan kuralları ihlal eden vatandaşlara en az 3150 lira para cezası uygulandı.
3 AYDIR AÇIK
Ancak bu kuralların uygulanmadığı 5 yıldızlı bir tesis olduğu ortaya çıktı. Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve otelin Genel Müdürü Özgün Cinkılıç sosyal medyada canlı yayın gerçekleştirdi. Tamince konuşmasında Rixos Premium Belek’in Antalya’da açık kalan tek otel olduğunu, 3 aydır misafirlerine hizmet vermeye devam ettiğini açıkladı.
Yerel basında yer alan haberlere göre Tamince, otelde konaklayan misafirlerin evlerine dönmek istemediğini bu nedenle de oteli açık tutmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tamince şu ifadeleri kullandı: “10-15 yıldır bizde kalan, yılda 100, 150, 200 gününü geçiren misafirlerimiz var. Bunlar dedi ki 'Biz evimize dönmek istemiyoruz. Karantina dönemini burada, bu tesiste yaşamak istiyoruz'. Dolayısıyla aslında biz zorlama bir şekilde tesisi açık tutmak zorunda kaldık.”
YOĞUN BAKIM ODASI
Oteli açık tuttukları için endişeli olduklarını da söyleyen Tamince, tesis içerisinde tam teşekküllü yoğun bakım odaları kurduklarını söyledi. Yoğun bakım odalarını mecburen kurduklarını söyleyen Tamince, "Hatta 'Özgür Bey o tesise korona sokarsanız tesisten ayrılın, istifa edin" diyordum diye konuştu.
321 ODAMIZ DOLUYDU
Sosyal medyada canlı yayın gerçekleştiren Rixos Premium Belek Genel Müdürü Özgün Cinkılıç, "10 Mart'ta 527 odamız vardı, 16 Mart'ta 436, 24 Mart'ta da 321 odamız doluydu. Misafirlerimizden "Lütfen bizi göndermeyin, bu süreci burada yaşamak istiyoruz' diye talepler geldi. Bu süreçte otelimizi açık tutmaya karar verdik. Şu anda 220 oda ve 550 misafirimiz var" açıklamasında bulundu.