Rize dolgu işi Cengiz’e

Rize dolgu işi Cengiz’e
Gazeteci Gençağa Karafazlı’nın Duvar’daki haberine göre, Rize sahil dolgu alanı inşaatıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bizzat ilgileniyor. İddiaya göre sahildeki dolgu alanında Erdoğan’ın yapılmasını istediği Millet...

Gazeteci Gençağa Karafazlı’nın Duvar’daki haberine göre, Rize sahil dolgu alanı inşaatıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bizzat ilgileniyor. İddiaya göre sahildeki dolgu alanında Erdoğan’ın yapılmasını istediği Millet Bahçesi’ndeki külliye projesi “meşhur ihaleci” Mehmet Cengiz’in Cengiz İnşaatı’na verildi.
Yaklaşık 5 dönüm bir alanın deniz dolgusu gerçekleştirildikten sonra Millet Bahçesi Sahil Külliye Projesi yapımına başlanacak.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Erdoğan’ın projeyle bizzat kendisinin ilgilendiğini ifade ederek “Millet Bahçesi düzenleme çalışmalarına yakında başlayacağız. Dolgunun tamamlanmasıyla düzenleme çalışmalarımız başlayacak. Burada yapacağımız tesisler ile halkımız bu alanda deniz ile buluşmuş olacak. Şehir ile deniz arasında bulunan sahil yolu, halkımızın deniz ile buluşmasını engelliyor. Yaptığımız dolgu ile bunu aşmış olacağız” dedi.
Sahil dolgu alanı içinde bulunan yaklaşık 30 restoran, kafe ve büfe yıkılacak.