Robot taksiler 10 yıl sonra geliyor

Robot taksiler 10 yıl sonra geliyor
Uber’in rakibi olarak bilinen Çinli araç paylaşım şirketi Didi, 2030 yılında platformunda 1 milyon sürücüsüz aracın bulunacağını açıkladı.Softbank’tan 500 milyon dolarlık bir yatırım alan Çinli şirket, bu yatırımı...

Uber’in rakibi olarak bilinen Çinli araç paylaşım şirketi Didi, 2030 yılında platformunda 1 milyon sürücüsüz aracın bulunacağını açıkladı.

Softbank’tan 500 milyon dolarlık bir yatırım alan Çinli şirket, bu yatırımı sürücüsüz araçlar üzerinde yaptığı çalışmalar için kullanıyor. Didi'nin Çin dışında faaliyete geçmeden önce platformuna otonom araçları dahil etmek istediği belirtilirken, araçları Çinli otomobil üreticisi Baic’in üreteceği ifade edildi.

Öte yandan Didi’nin ülke içindeki rakipleri WeRide ve Baidu da otonom araç denemelerine devam ediyor. Nissan, Renault ve Mitsubishi'nin desteklediği WeRide, son olarak 40 robot taksiyi test etmeye başladığını duyururken, Baidu ise konuyla ilgili çalışmalarına Çin’in güneyinde devam ediyor. Uber ise, ABD'de Volvo ve Ford ortaklığında otonom araç testleri gerçekleştiriyor.