Rossi: Gelişme kaydettik

Rossi: Gelişme kaydettik
Valentino Rossi’nin yeni takımı Petronas SRT, 9 kez grand prix yarışları şampiyonu olduğu kariyerindeki en kötü başlangıca rağmen, pilotunun arkasında olduğunu söyledi.Sezonun ilk 4 yarışın ardından Rossi sadece 4 puan kazanabildi...

Valentino Rossi’nin yeni takımı Petronas SRT, 9 kez grand prix yarışları şampiyonu olduğu kariyerindeki en kötü başlangıca rağmen, pilotunun arkasında olduğunu söyledi.


Sezonun ilk 4 yarışın ardından Rossi sadece 4 puan kazanabildi ve en iyi sonucu da onikinicilik oldu.
Rossi, Doha GP öncesinde sıralamalarda herhangi bir sorun yaşamamasına rağmen 21. olarak en kötü sıralama sonucunu alırken, Portekiz ve Jerez’deki sıralamalarda ise ancak 17. olabildi.
Rossi’nin ana sorunlarından birisi Yamaha M1’in arka tarafındaki yol tutuşu eksikliği ve son senelerde bu yüzden geride kalıyor.
Ancak Rossi, sıkıntılı başlangıca rağmen baskı hissetmediğini çünkü takımının desteğini almaya devam ettiğini söyledi.
Rossi, “Takımla iyi çalıştık ve özellikle frenlemeyi geliştirmek için ayarlar üzerinde yoğunlaştık. Yamaha da iyi çalışan güncellemeler getirdi. Tüm bunlar hissiyatımı ve hızımı iyileştirmem için küçük de olsa yardımcı oldu. Motosiklet üzerinde rahat hissetmiyorum. Sürüş şeklim açısından biraz gecikme yaşıyorum. Bu da hızlanmada soruna neden oluyor çünkü virajdan çıkışta motosikletin arkasında sorun yaşıyorum. Virajlardan yeteri kadar hızlı çıkamıyorum. Bu yüzden viraja daha hızlı girebilmek, daha derinden girebilmek için David ile ayarlar, ön tarafın ayarları ve ağırlık dağılımı üzerinde çok çalıştık. Amacımız buydu ve gelişme kaydettik.” açıklamasını yaptı.