RTÜK aylardır A Haber’i inceliyor

RTÜK aylardır A Haber’i inceliyor
Muhalif TV kanallarına ceza yağdıran RTÜK’ün, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber hakkındaki şikayet başvurusunu 3 buçuk aydır sonuçlandırmadığı ortaya çıktı. 17 Şubat...

Muhalif TV kanallarına ceza yağdıran RTÜK’ün, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber hakkındaki şikayet başvurusunu 3 buçuk aydır sonuçlandırmadığı ortaya çıktı. 17 Şubat 2020 tarihli şikayet dilekçesine ilişkin Tanal’ı bilgilendiren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, A Haber’in Tanal’ı hedef gösteren yayını için “Prosedür çerçevesinde incelenmektedir” yanıtını verdi.
Tanal, Fetullah Gülen’i ziyaret eden 12 AK Parti’li vekille ilgili konuşmasını çarpıttığı gerekçesiyle A Haber’i RTÜK’e şikayet etmiş, bu konuşması nedeniyle haberin doğru olduğunu sanan izleyiciler tarafından saldırıya uğradığını söylemişti.
PROSEDÜRÜ HATIRLATTI
Tanal’a şikayetiyle ilgili bilgilendirme yazısı gönderen RTÜK Başkanı Şahin, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile radyo ve televizyon yayınlarının düzenlenmesi ve denetlenmesi görevinin RTÜK’e verildiğini hatırlatarak, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, programları yayınlandıktan sonra ilgili Kanun hükümlerine uygunluk açısından denetlemektedir” dedi.