RTÜK Halk TV’ye taktı

RTÜK Halk TV’ye taktı
CHP’nin RTÜK üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Halk TV’ye verilen üç ayrı cezayı duyurdu. Halk TV’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu küçük düşürdükleri gerekçesiyle yüzde...

CHP’nin RTÜK üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Halk TV’ye verilen üç ayrı cezayı duyurdu. Halk TV’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu küçük düşürdükleri gerekçesiyle yüzde 3 para cezası, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın narco devlet eleştirisi nedeniyle yüzde 3 para cezası ve Sözüm Var programına 5 kez program durdurma ile birlikte yüzde 5 para cezası verildi.

Taşcı şunları ifade etti:
“1- RTÜK, Diyarbakır Adliyesinde babaya oğlunun kemiklerinin torba içinde verilmesinin eleştirildiği Sözüm Var programı nedeniyle Halk TVye “terörün amaçlarına hizmet edecek” nitelikte yayın yapıldığı gerekçesiyle 5 kez program durdurma,% 5 de para cezası verdi. Karar oyçokluğuyla.

2- Halk TV’ye Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programında ekonomist Mustafa Sönmez ile birlikte suçla mücadele yaklaşımını eleştirdikleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu küçük düşürdükleri gerekçesiyle %3 para cezası verildi. RTÜK, bakanlara koruma kalkanı olma görevi üstlendi.

3- Halk TV’ye 3.ceza da Sözüm Var programına katılan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın hep söylediği narco devlet eleştirisi nedeniyle % 3 para cezası verildi. RTÜK’e göre, iktidarı övmek dışında her türlü sorgulama ve eleştiri artık suç sayılacak! Hedef susturulmuş Türkiye!”

DEĞİRMENCİ’DEN BANTLI PROTESTO
İrfan Değirmenci dünkü Halk TV ana haber bültenini ağzı bantlı açarak RTÜK’ün kanala verdiği kapatma ve para cezalarına tepki gösterdi.

CAFER MAHİROĞLU: RTÜK HALK TV’SİZ BİR SEÇİM İSTİYOR
Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, RTÜK cezasının ardından Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Mahiroğlu, “Belli ki RTÜK, kararını vermiş Halk Tv’siz bir seçim istiyor ve buna kılıf uyduruyorlar. Verilen ceza sadece Halk TV’ye değil, tüm muhalefet partilerinedir ve halkadır. Anlaşılan bazı muhalif görünümlü sitelere ve aktivistlere verdikleri görev tek başına yeterli gelmiyor…” dedi.