RTÜK istedi, NetflIx bölümü kaldırdı

RTÜK istedi, NetflIx bölümü kaldırdı
Dizi ve film izleme platformu Netflix, RTÜK’ün talebi üzerine ‘Designated Survivor’ dizisinin Türkiye’deki bir bölümünü platformundan kaldırdı.Netflix’ten yapılan açıklamada, Türkiye’deki yetkililerin talebi üzerine...

Dizi ve film izleme platformu Netflix, RTÜK’ün talebi üzerine ‘Designated Survivor’ dizisinin Türkiye’deki bir bölümünü platformundan kaldırdı.
Netflix’ten yapılan açıklamada, Türkiye’deki yetkililerin talebi üzerine “yerel kanunlarla uyum içinde olmak için” bir bölümün platformdan kaldırıldığı duyuruldu. Bölümün, dünyanın geri kalan ülkelerinde halen platformda bulunduğu kaydedildi.
Dizinin ikinci sezonunun yedinci bölümünde oyuncu Troy Caylak tarafından canlandırılan “Fatih Turan” adındaki Türkiye’nin cumhurbaşkanı olan bir karakter, Kiefer Sutherland’ın canlandırdığı ABD başkanı Tom Kirkman ile karşı karşıya geliyor. Yapım daha önce Türkiye’de, dizideki ABD başkanı karakterinin Türkiye yönetimi ve Türkiye’de gerçekleştiği belirtilen darbe girişimiyle ilgili sözleri yüzünden eleştirilmişti.