RTÜK SANSÜRDE SINIR AŞTI DIYALOG TV UYDUDAN ATILDI

RTÜK SANSÜRDE SINIR AŞTI DIYALOG TV UYDUDAN ATILDI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yayın yapan Diyalog TV’nin Türksat uydusundaki yayınlarını durdurma kararı aldı. RTÜK, kanalda konuşan Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) kurucu...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yayın yapan Diyalog TV’nin Türksat uydusundaki yayınlarını durdurma kararı aldı. RTÜK, kanalda konuşan Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) kurucu genel başkanı Besim Tibuk’un bazı ifadelerinin ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret niteliği taşıdığına hükmetti. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Söz konusu kanal ve engellemeye neden olduğu söylenen kişinin bana yönelik eleştirel söylemleri de herkesçe bilinmektedir. Ancak bu durum demokrasi ve ifade özgürlüğünün temel ilkelerinden sapmamızı gerektirmez. Programda birisinin sarf ettiği söz, bir kanalın tümüyle uydudan engellenmesi sonucunu doğurmamalı” dedi.
KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da bir tweet atarak, “RTÜK’ün DiyalogTV’ye yönelik aldığı kabul edilemez karar demokrasimize yönelik haksız ve yetkisiz bir müdahale olmuştur. KKTC’de yayın yapan televizyonlar RTÜK’ün değil YYK’nın yetki alanındadır. Bu hususun ve KKTC’nin ayrı bir devlet olduğunun netleştirilmesi gerekli ve acildir” ifadelerini kullandı.