RTÜK TEHDİTKÂR

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 4, 2021 / 12:55

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir haftadır süren orman yangınlarıyla ilgili haberlerde söndürülen yerlerden bahsedilmesini istedi ve sadece yanan yerlerin ekrana taşınması nedeniyle ceza uygulayacağını duyurdu. RTÜK, orman yangını haberlerine dair, “Sadece yanan alanların ısrarla ekranlara taşınması, kaos havası beklentisinde olan çevrelerin istediği yönde bir yayıncılıktır” dedi, ceza verileceğini açıkladı.
Twitter hesabından açıklama yayımlayan RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “özel hat” üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!! Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” diye tehdit savuruyor” yazdı.
İKİNCİ AÇIKLAMA
“Ağır ceza tehditli” mesajı tepki çekince RTÜK bir açıklama daha yaptı: “RTÜK’ün medya kuruluşlarını, tarafların imza altına aldığı Yayıncılık Etik İlkeleri çerçevesinde uyarması kadar doğal bir şey yoktur. RTÜK Başkanlığı, Yasanın verdiği yaptırım yetkisinden önce yayıncı kuruluşlarla diyalog halinde yayınlardaki eksikleri istişare etmektedir. Gerekli hallerde uyarılar doğrudan muhatap Genel Yayın Yönetmenine iletilmektedir.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top