RTÜK’ten Beyaz TV’ye ROK, Halk TV’ye ‘espri’ cezası

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 12, 2023 / 11:54

RTÜK, Rasim Ozan Kütahyalı’nın kullandığı küfür nedeniyle Beyaz TV’ye para cezası verdi. Ceza alan kanallar arasında Halk TV ve TV5 de yer aldı.

Beyaz TV’de yayınlanan “Derin Futbol” programında yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı’nın “Sukiyo” isimli Japon şarkısının ismini, açık olarak yanlış anlaşılacak şekilde farklı bir halde telaffuz ederek küfürleştirmesi RTÜK engeline takıldı. RTÜK, Beyaz TV’ye yayında dilin düzeysiz ve kaba kullanımından dolayı idari para cezası yaptırımı uyguladı.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, Twitter’dan yaptığı açıklamada, şikayet dilekçesi üzerine Kütahyalı’nın “kirli ve düzeysiz” dili nedeniyle Beyaz TV’ye oybirliğiyle yüzde 3 para cezası verildiğini belirtti. Taşcı, Rasim Ozan Kütahyalı’ya “Üst Kurulun oybirliğiyle aldığı kararı da değerlendirirsin!» dedi.

HALK TV’YE ‘ESPRİ’ CEZASI
Halk TV’ye, “Medya Mahallesi” ve “Perdenin Önü Arkası” programları nedeniyle idari para cezası verildi. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Halk TV’ye verilen cezanın gerekçesini ise, “RTÜK’ten bu defa da espriye ceza! Ayşenur Arslan ile Emin Çapa’nın RTÜK’ün ‘mimikle terörü övmekten’ verdiği cezayı espri şeklinde eleştirmeleri nedeniyle oyçokluğuyla Halk TV’ye % 1 idari para cezası verildi” diye açıkladı.

TV5’ HAKAN ŞÜKÜR CEZASI
RTÜK toplantısında ayrıca TV5 kanalında yayınlanan, “Düşünme Vakti” programına Hakan Şükür’ün canlı bağlantı ile konuk olması da görüşüldü. Yayıncılık ilkelerine aykırı hareket edildiği gerekçesiyle TV5 hakkında 3 kez program durdurma kararı verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top