RTÜK’ten gece yarısı inceleme

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 27, 2020 / 07:18

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, bir programdaki sözler sebebiyle hedef gösterilen TELE 1 kanalı için inceleme başlatıldığını 02.13’te sosyal medya hesabından açıkladı.
Gazeteci Merdan Yanardağ’ın Tele 1 kanalındaki 18 Dakika programında Abdülhamid’le ilgili söylediği sözler, önceki gece sosyal medyada hedef yapıldı. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Abdülhamid Han Hazretleri’ne ‘aşağılık’ diyebilme gücünü nereden alıyor? Üzerimizde bunca hakkı bulunan Hakanımıza yaptığı bu hakaretten dolayı kendisini Allah’ın adaletine havale ediyor ve hepinizden bu kınamaya destek bekliyoruz” çağrısı yaptı.
ATV, Kanal 7, Ülke TV gibi kanallardaki ölüm tehditleri için bile haftalarca işlem yapmayan RTÜK’ün Başkanı Ebubekir Şahin, bu kez sadece saatler sonra devreye girerek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin mesajında, “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır” dedi.
Tele 1 Yayın yönetmeni Merdan Yanardağ ise sosyal medya hesabından ölüm tehdidi aldığını belirterek, “Abdülhamit despotluğunu eleştirdiğim için Cübbeli Ahmet ve Yeni Şafak’ın hedef göstermesi üzerine alçakça, ahlaksızca küfürler ve ölüm tehditleri geliyor. RTÜK inceleme başlatıyor. Bu, Cumhuriyet’le hesaplaşma saldırısıdır. Boyun eğecek miyiz?” dedi.
CHP eski milletvekili Tur Yıldız Biçer de sosyal medya hesabından yaptığı, “Ölüm listesi hazırlayanları bir hafta görmezden gelerek “büyütülecek bir konu değil” deyip, gece 02.13’teki Abdülhamit duyarlılığı göz yaşartıcı…” paylaşımıyla tepki gösterdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top