RTÜK’TEN HALK TV, KRT VE TELE 1’E ‘KÜÇÜK DÜŞÜRME’ CEZASI

RTÜK’TEN HALK TV, KRT VE TELE 1’E ‘KÜÇÜK DÜŞÜRME’ CEZASI
RTÜK, Sedat Peker’in Serhat Albayrak ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'yla ilgili iddialarının tartışıldığı Halk TV’ye 2, Tele 1’e 2, KRT’ye de 1 para cezası verdi. Üç kanala verilen yüzde 3 para cezası kararının...

RTÜK, Sedat Peker’in Serhat Albayrak ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'yla ilgili iddialarının tartışıldığı Halk TV’ye 2, Tele 1’e 2, KRT’ye de 1 para cezası verdi. Üç kanala verilen yüzde 3 para cezası kararının dayandırıldığı gerekçe ise Sedat Peker’in iddialarını televizyonda tartışarak Serhat Albayrak ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun “küçük düşürülmesi” olarak gösterildi.

İKİ RADYOYA DA PARA CEZASI
RTÜK son yapılan toplantısında, Kafa Radyo’da yayınlanan ‘Nihat’la Muhabbet’ programında, Nihat Sırdar’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 9 Eylül Cuma hutbesiyle ilgili sözlerinin “eleştiri sınırlarının ötesinde hakaret içeren beyanlar” olduğuna karar verdi. RTÜK, Kafa Radyo’ya para cezası uyguladı. Radyo Sputnik’in “Ali Çağatay İle Seyir Hali” programında Milletvekili Garo Paylan’a yönelik suikast girişimi iddiaları konuşulurken sarf edilen sözlerin de “Türkiye Cumhuriyeti Devletini zan altında bıraktığı” gerekçesiyle radyoya para cezası kararı verildi.