RTÜK’TEN İNOVATİF CEZA ‘MİMİKLE TERÖR ÖVDÜ’

RTÜK’TEN İNOVATİF CEZA ‘MİMİKLE TERÖR ÖVDÜ’
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı yaptığı açıklamada RTÜK yönetiminin Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne üç ayrı ceza verdiğini, "yayında 'terörün mimikle övüldüğü' savıyla programın üç...

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı yaptığı açıklamada RTÜK yönetiminin Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne üç ayrı ceza verdiğini, "yayında 'terörün mimikle övüldüğü' savıyla programın üç kez durdurulmasına ve yüzde 3 de para cezasına karar verildiğini" bildirdi.

RTÜK, programın sunucusu Ayşenur Arslan'ın çeşitli programlarda "terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteren, terörün korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte" yayın yaptığını ve "seçimlerle terör eylemlerini bağdaştırma gayreti içinde bulunduğunu" öne sürerek yayınlardaki yorumların "tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almadığını" belirtti.

Ayşenur Arslan ise cezaya Twitter'dan tepki gösterdi.

Arslan, "Ben neymişim!!! Mimiklerimle terörü övmüşüm ya!!! RTÜK tabii bunu anında yakalamış ya!! Bir de kaşımı kaldırsam neler olur!!!" paylaşımını yaptı.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan RTÜK Başkanı Şahin, "Üyemiz İlhan Taşçı her zamanki gibi kasıtlı dezenformasyona neden olmuştur" dedi.

FOX TV VE TELE1’E DE CEZA
Taşçı, İlker Karagöz ile Çalar Saat programında TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in sözleri sebebiyle FOX TV’ye yüzde 3 idari para cezasına oy çokluğuyla karar verildi.
TELE1’e de Açıkça programı nedeniyle yüzde 3, Merdan Yanardağ ile Emre Kongar’ın sözleri nedeniyle de yüzde 3 idari para cezası verildi.