RTÜK’ten tarihi cezalar için açıklama

RTÜK’ten tarihi cezalar için açıklama
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV ve Tele 1'e uygulanan beş gün ekran karartma cezasına ilişkin açıklama yaptı. RTÜK’ün verdiği ekran karartma cezası 25 yılın en ağır cezası olarak eleştirilerin hedefi olmuştu.RTÜK...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV ve Tele 1'e uygulanan beş gün ekran karartma cezasına ilişkin açıklama yaptı. RTÜK’ün verdiği ekran karartma cezası 25 yılın en ağır cezası olarak eleştirilerin hedefi olmuştu.

RTÜK iki kanala ilişkin değerlendirmelerin telefon hattına gelen ihbarlar üzerine yapıldığını belirtti. Geçen hafta ise ATV ile ilgili gelen şikayetlerin hiç birinin RTÜK tarafından işleme alınmadığı ortaya çıkmış ve çifte standart tartışması yaşanmıştı.

GEREKÇE: SURİYE POLİTİKASINI ELEŞTİRMEK

RTÜK'ün açıklamasında, iki farklı televizyon kanalı hakkında verilen yayın durdurma kararlarının detayları da paylaşıldı.

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve gazeteci Hüsnü Mahalli’nin "Medya Mahallesi" programında Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren cümleleri gerekçe gösterilerek Halk TV'ye program durdurma ve idari para cezası uygulanması kararı verildiği belirtildi.