RTÜK’ün TELE1’i karartmasına mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı

RTÜK’ün TELE1’i karartmasına mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), TELE1’e verdiği 3 günlük yayın durdurma cezası Ankara 2. İdare Mahkemesinden döndü.Mahkeme TELE1’in itirazında oy birliği ile cezanın yürütmesini durdurdu. RTÜK’ten ceza işleminin...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), TELE1’e verdiği 3 günlük yayın durdurma cezası Ankara 2. İdare Mahkemesinden döndü.

Mahkeme TELE1’in itirazında oy birliği ile cezanın yürütmesini durdurdu. RTÜK’ten ceza işleminin sebep ve gerekçesini detaylı bir açıklamayla istedi. Ayrıca ceza konusu işlemin hangi yasa hükümleri uyarınca tesis edildiğinin açıkça bildirilmesini isteyerek şu hükmü kurdu: “Dava konusu işlemin, yayın durdurmaya ilişkin olması nedeniyle her an uygulanacak olması, işlemin uygulanma süresi içinde sağlıklı bir yargısal denetim yapılamayacağı gibi, işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği anlaşıldığından davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap süresinin 30 (otuz) gün olarak belirlenmesine karar verildi.