Rum yönetimi, Berlin’i yardıma çağırdı

Rum yönetimi, Berlin’i yardıma çağırdı
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Meclis Başkanı Annita Demetriou, Türkiye ile yaşadıkları sorunlar için Almanya'dan yardım talep etti; Doğu Akdeniz'de olası bir çözümün tüm taraflar için yararlı olacağını belirtti.Berlin'in...

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Meclis Başkanı Annita Demetriou, Türkiye ile yaşadıkları sorunlar için Almanya'dan yardım talep etti; Doğu Akdeniz'de olası bir çözümün tüm taraflar için yararlı olacağını belirtti.

Berlin'in Ankara ile iyi ilişkiler içinde olduğunu dile getiren Demetriou, Almanya'nın bunu kullanarak Türkiye'yi iş birliğine yönlendirebileceğini ve böyle bir iş birliğinin hem Kıbrıs hem Avrupa hem de Türkiye için faydalı olacağını belirtti.

Welt am Sonntag gazetesine röportaj veren Demetriou, Alman hükümetinin bunu yapması halinde Kıbrıs'ın Almanya'ya daha çabuk doğal gaz gönderebileceğini vurguladı.

Bugüne dek Kıbrıs'ın 2027 yılından itibaren Avrupa Pazarı'na doğal gaz sevkiyatı yapabileceğinden yola çıkıldığını belirten Parlamento Başkanı, Almanya'nın "Yardımı ve desteği ile bu sürenin daha öne çekilmesinin mümkün olabileceğini" savundu.