Rus baş balerin ülkesini terk etti 

Rus baş balerin ülkesini terk etti 
Rus balerin Olga Smirnova ülkesinin Ukrayna'ya başlattığı harekata sessiz kalmadı. Moskova Bolşoy Balesi’nin yıldızlarından biri olan Smirnova bundan böyle Amsterdam'daki Hollanda Ulusal Balesi için dans edecek. Büyükbabası...

Rus balerin Olga Smirnova ülkesinin Ukrayna'ya başlattığı harekata sessiz kalmadı. Moskova Bolşoy Balesi’nin yıldızlarından biri olan Smirnova bundan böyle Amsterdam'daki Hollanda Ulusal Balesi için dans edecek. 

Büyükbabası Ukraynalı olan sanatçı bu kararını, "Ruhumun tüm lifleriyle savaşa karşıyım" cümlesiyle ifade etti. Smirnova, The Telegraph'a yaptığı açıklamada, "Yetenekli Ruslarla, kültürel ve atletik başarılarımızla her zaman gurur duydum. Ama şimdi, öncesi ve sonrası arasında bir çizgi çekildiğini hissediyorum. İnsanların ölmesi beni üzüyor. Bu küresel felakete kayıtsız kalamayız" dedi. 

St. Petersburg doğumlu balerin Smirnova, "Rusya'dan utanacağımı hiç düşünmemiştim" ifadesini kullandı. 

HOLLANDA'DA SEVİNÇLE KARŞILANDI 

Hollanda Ulusal Balesi tarafından yayınlanan bildiride, Rus baş balerin Smirnova'nın "açık kollarla karşılandığı“ ifade edildi. Hollanda Ulusal Balesi Sanat Yönetmeni Ted Brandsen ise Smirnova hakkında yaptığı açıklamada, "Çok hayran olduğum olağanüstü bir dansçı" dedi. Smirnova’nın ilk dans gösterisini nisan ayında 'Raymonda' ile gerçekleştirmesi bekleniyor.