Rus büyükelçiden S-400 açıklaması: İster plaja gidin, isterseniz saklayın

Rus büyükelçiden S-400 açıklaması: İster plaja gidin, isterseniz saklayın
Türkiye ve Rusya ilişkilerinin 100. yıldönümü olan dün, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov CNN TÜRK’e konuştu. İki ülke arasındaki ilişkiler ile İdlib ve Libya’daki son gelişmeleri değerlendiren Yerhov, Türkiye...

Türkiye ve Rusya ilişkilerinin 100. yıldönümü olan dün, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov CNN TÜRK’e konuştu. İki ülke arasındaki ilişkiler ile İdlib ve Libya’daki son gelişmeleri değerlendiren Yerhov, Türkiye ve Rusya’nın mevcut menfaatlerinin birbirleri açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “İkili ilişkilerimizin geleceğine iyimserlikle bakıyoruz” açıklamasını yaptı.
Türkiye’nin S-400’leri aktive etmediği takdirde Rusya’nın tutumu sorulan Büyükelçi Yerhov, “Kullanılıp kullanılmayacağı tamamen sahip ülkenin hür iradesinde alınacak karardır. Türkiye’nin bizden satın almak istediği ürünü biz sattık. Duruma basit bir örnekle bakalım: ben bir aracın distribütörüyüm siz de benden araç almak istediniz. Satış yaptık. Sizden parayı aldım, aracı verdim. Araç sizin. İster plaja gidin, ister patates taşıyın, isterseniz üstüne makineli tüfek monte edin savaşa katılın,onu garajda saklamak sizin doğal hakkınız” diye konuştu.