RUS HEDEFLERİNİ TÜRK SİHA’LARI İLE VURACAĞIZ

RUS HEDEFLERİNİ TÜRK SİHA’LARI İLE VURACAĞIZ
Ukrayna’nın NATO’ya entegrasyonu ile ilgili konuşan Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Komçak, ordunun Javelin ATGM’lerle güçlendirileceğini, hedeflerin vurulmasında Türkiye’den alınan Bayraktar TB2 SİHA’ların da kullanılacağını...

Ukrayna’nın NATO’ya entegrasyonu ile ilgili konuşan Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Komçak, ordunun Javelin ATGM’lerle güçlendirileceğini, hedeflerin vurulmasında Türkiye’den alınan Bayraktar TB2 SİHA’ların da kullanılacağını söyledi. NATO üyesi ülkerin silahlarının kullanımı ile ilgili bir soru yöneltilen Komçak, Javelin füzelerinin eğitimi ve taktik çalışmaların yanı sıra Türkiye’den alınan Bayraktar İHA’ların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaştı.
Komçak, ‘Javelin tank karşıtı füzeler, birimlerimizin becerilerini geliştiriyor. Şahsen askerlerimizin bu tanksavar sistemlerini etkin bir şekilde kullanabildiğinden emin olmak istiyorum. Şimdi çok daha fazla sayıda Amerikan ATGM’miz var. Eğitimli personel sayımız ne kadar? bununla ilgileniyorum. Gelecekte, bu tugayların her biri Javelins tarafından güçlendirilecektir.’ dedi.
YERDE ‘JAVELİN’ HAVADA ‘BAYRAKTAR’
Rusya ile çatışmaların yoğun olduğu bölge Donbas’a daha fazla ATGM dağıtılacağını belirten Komçak, düşman hedeflerine daha fazla savaş hasarı verecek Bayraktar SİHA’ların da kullanılacağını ifade etti.
6 yıl içinde savunmayı iyi öğrendiklerini söyleyen Komçak, ordunun artık saldırı operasyonları yürütmek için eğitilmesi gerektiğini belirtti.
‘GÜÇLÜ ORDU MÜZAKERELER İÇİN CİDDİ BİR ARGÜMANDIR’
Ordunun saldırı taktikleri doğrultusunda eğitilmesini savunan Komçak, ‘Bu, Donbas’ın işgal altındaki kısmının kurtarılmasının, sizce sadece diplomasi ile mümkün olmadığı anlamına mı geliyor?’ sorusuna şöyle cevap verdi: Rusya Federasyonu Donbas’tan ayrılacak. İlerici dünya Kremlin’e baskı yapmaya devam ediyor. Yabancı ortaklarımızın bu desteği çok önemlidir. Güçlü bir ordunun müzakerelerde her zaman ciddi bir argüman olduğu unutulmamalıdır …
UKRAYNA’NIN BAYRAKTAR’LARI…
Ukrayna Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Ocak 2019’da Baykar ile 6 Bayraktar TB2 İHA, 3 yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanlarını kapsayan bir sözleşme imzalanmıştı. Çeşitli test ve eğitimlerin ardından Mart 2019’da sahada atış testleri ile ilk teslimatlar gerçekleştirilmişti.