Rus oligarkın parasızlık isyanı

Rus oligarkın parasızlık isyanı
Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle İngiltere hükümeti tarafından servetine bloke konan Rus oligark, yaşadığı maddi zorlukları anlattı.Rusya’nın en büyük özel bankası Alfa Bank’ın kurucusu Mikhail Fridman,...

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle İngiltere hükümeti tarafından servetine bloke konan Rus oligark, yaşadığı maddi zorlukları anlattı.

Rusya’nın en büyük özel bankası Alfa Bank’ın kurucusu Mikhail Fridman, 15 Mart’ta Hükümet tarafından yaptırıma tabi söyledi. NTV’nin haberine göre, 11,9 milyar sterlin net serveti olduğu iddia edilen Ukrayna doğumlu Fridman, mal varlığına en konduğu için İngiliz hükümetinden harçlık istediğini vurguladı.

‘FİİLEN EV HAPSİNDEYİM’
İspanyol El Pais gazetesine konuşan oligark, "İngiltere'deki yetkililer taksiye binip yiyecek alabilmem için bana belirli bir miktar vermeli, ancak Londra'da yaşamanın maliyetini göz önünde bulundurmalılar” derken, “Bir restoranda bile gidip ödeme yapamam. Evde yemek yemem gerekiyor ve fiilen ev hapsindeyim” ifadelerini kullandı.

Fridman, Rusya’nın en büyük özel bankası Alfa Bank’ın kurucusu ve bu ayın başlarında görevinden ayrılmadan önce Holland & Barrett’ın hisselerinin sahibi olan LetterOne’ın direktörlüğünü yapıyordu.

“Sekiz yıldır Londra’dayım, İngiltere’ye ve diğer Avrupa ülkelerine milyarlarca dolar yatırım yaptım ve bunun cevabı, her şeye el koyup beni kapı dışarı etmeleri” diyen Rus oligark, “Yaptırım uygulanan insanlar, kesinlikle sadık olmaktan başka seçeneklerinin olmayacağı ve çalışmaya devam edecekleri Rusya’ya geri dönmek zorunda kalacaklar. Çünkü onlar enerjik, parlak ve yetenekli insanlar, iş kuracak ve istihdam yaratacaklar” dedi.

İNGİLTERE OLİGARKIN YATINA EL KOYDU
Rusya-Ukrayna savaşında birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırım kararı alırken İngiltere ilk kez karasularında tespit ettiği Rus iş adamına ait bir süper yata el koydu. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, şahsın şu an için yaptırıma maruz kalmadığını ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “yakın bağlantılara” sahip olduğunu söyledi.