Rus ordusunu imha ederiz

Rus ordusunu imha ederiz
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Ukrayna’ya karşı herhangi bir nükleer saldırının bir yanıtı olacağını belirterek, “Nükleer yanıt olmayacak ancak Rus ordusunun imha edileceği...

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Ukrayna’ya karşı herhangi bir nükleer saldırının bir yanıtı olacağını belirterek, “Nükleer yanıt olmayacak ancak Rus ordusunun imha edileceği güçlü bir askeri yanıtı olacak” tehdidinde bulundu.

Belçika’nın Brugge kentinde AB Diplomasi Akademisinin açılışında konuşan Josep Borrell, Rusya’nın nükleer tehdit söylemiyle ilgili şunları söyledi:

AB DE BLÖF YAPMIYOR
“Putin, blöf yapmayı göze alamaz. Ukrayna’yı destekleyenler, AB, AB ülkeleri, ABD ve NATO da blöf yapmıyor. Ukrayna’ya karşı herhangi bir nükleer saldırının bir yanıtı olacaktır. Nükleer bir yanıt olmayacak ancak Rus ordusunun imha edileceği güçlü bir askeri yanıtı olacak. Putin, blöf yapıyor olmamalı.”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Rusya’nın Ukrayna bölgelerini yasa dışı ilhakını kınayan kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Ancak ülkelerin yaklaşık yüzde 20’sinin ise çekimser oy kullanması nedeniyle endişe duyduğunu ifade eden Borell. bu ülkelerin Rusya’ya bağımlılıkları nedeniyle çıkarları gereği bu yönde oy kullanmış olduklarını belirtti.