“Rus ordusunun bir numarası vuruldu” iddiası

“Rus ordusunun bir numarası vuruldu” iddiası
Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un Ukrayna’nın doğusundaki cephelere yaptığı ziyarette hava saldırısının hedefi oldu.Gerasimov’un saldırıda yaralandığı iddiası İngiltere basını ve sosyal medyada geniş...

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un Ukrayna’nın doğusundaki cephelere yaptığı ziyarette hava saldırısının hedefi oldu.

Gerasimov’un saldırıda yaralandığı iddiası İngiltere basını ve sosyal medyada geniş yer bulurken ABD merkezli New York Times (NYT) ise saldırıdan önce Gerasimov›un bölgeden ayrıldığını yazdı.

NYT’nin ABD’li ve Ukraynalı üst düzey isimsiz yetkililere dayandırdığı habere göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, Rusya ordusunun Donbass’ta kuşattığı İzyum kentinde bulunan komuta merkezini 29 Nisan’da ziyaret etti. Ukrayna birlikleri ise Gerasimov’un ziyaret ettiği operasyon üssünü hava saldırısıyla hedef aldı. 

Ukraynalı yetkililer saldırıda 1’i general en az 200 askerin öldüğünü iddia etti. Hayatını kaybeden üst düzey rütbeli askerin ise Tümgeneral Andrey Simonov olduğu öne sürüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan da konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Üst düzey bir askeri yetkilinin, Ukrayna›da çatışmaların yoğun olduğu cephelere ziyaretini «sıra dışı» olarak yorumlayan NYT ise Gerasimov›un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu›yla birlikte Ukrayna savaşının tüm gidişatını planlayan üçüncü kişi olduğunu iddia etti.