Ruslar ABD İHA’Sı düşürdü

Ruslar ABD İHA’Sı düşürdü
Bir Rus savaş uçağı olan Su-27’nin, pervanesine çarptığı bir Amerikan insansız hava aracının Karadeniz’e düşmesine yol açtığı açıklandı.Amerikan ordusunun açıklamasına göre, ABD MQ-9 “Reaper” modeli insansız...

Bir Rus savaş uçağı olan Su-27’nin, pervanesine çarptığı bir Amerikan insansız hava aracının Karadeniz’e düşmesine yol açtığı açıklandı.

Amerikan ordusunun açıklamasına göre, ABD MQ-9 “Reaper” modeli insansız hava aracı, kontrolünün kaybedilmesi üzerine denize düştü.

Yapılan açıklamaya göre iki Rus Su-27 savaş uçağı, bir Amerikan İHA’sının yolunu kesti; uçaklardan biri İHA’nın dün sabah TSİ 0:03’te düşmesine yol açtı. Açıklamada Rus uçaklarının havada yakıtlarını MQ-9 İHA’sının üzerine boşalttığı ve tehlike arz eden manevralar kaydederek uçtuğu belirtildi.

Amerikan İHA’sının uluslararası hava sahasında rutin bir görevde olduğu aktarıldı.

ABD Hava Kuvvetleri’nin denizaşırı bölgelerinde bulunan ABD Hava Kuvvetleri Generali James Hecker, “MQ-9 uçağımız, uluslararası hava sahasında rutin operasyonlar yürütürken, bir Rus uçağı tarafından durdurulup vuruldu” açıklamasını yaptı.

Başkan Joe Biden, olayla ilgili bilgilendirildi. Beyaz Saray Sözcüsü Kirby, ABD’nin Karadeniz üzerindeki uçuş ve operasyonlarına devam edeceğini belirtti.

RUS BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bakanlığın Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov’u düşürülen insansız hava aracı (İHA) olayı ile ilgili olarak kuruma çağırdığını söyledi.

Price, ABD’nin hem Moskova, hem de olaydan haberdar olan müttefikleriyle temas halinde olduğunu ifade etti.