Rüşvet iddiasını kimse üstüne almadı

Rüşvet iddiasını kimse üstüne almadı
Fethullahçı Zaman Gazetesi’nin eski ortağı, FETÖ lideri Fetullah Gülen ile ABD'de görüşen Fettah Tamince’nin Antalya’daki soruşturmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ile bir savcı arasındaki rüşvet pazarlığını...

Fethullahçı Zaman Gazetesi’nin eski ortağı, FETÖ lideri Fetullah Gülen ile ABD'de görüşen Fettah Tamince’nin Antalya’daki soruşturmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ile bir savcı arasındaki rüşvet pazarlığını halktv.com.tr’den Seyhan Avşar ortaya çıkardı. Habere göre ses kaydı, Tamince'nin 'FETÖ Borsası' pazarlıklarıyla aklandığı yönündeki tartışmalara yeni bir delil oluşturabilecek netlikte.

Fettah Tamince ile ilgili hukuki tartışmalar kurucusu olduğu ve yönetiminde yer aldığı FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan Gaye Vakfı ve ona bağlı Antalya Bilim Üniversitesi'nin, 15 Temmuz’dan sonra KHK ile kapatılmasıyla başladı. O dönem üniversitenin mütevelli heyetinde bulunan pek çok kişiye FETÖ üyeliğinden dava açıldı. Ancak darbe girişiminden 4 ay sonra 22 Kasım 2016’da çıkarılan kararname ile üniversite yeniden faaliyetlerine başladı. Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin adı ‘Antalya Bilim Üniversitesi’ olarak değiştirildi. Üniversitenin mütevelli heyeti başkanlığına Fettah Tamince getirildi. Başkan yardımcılığına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, üniversitenin mütevelli heyeti üyeliğine ise yine Cumhurbaşkanı’nın avukatlığını yapan Ahmet Kürşat Köhle getirildi. Aynı süreçte Erdoğan'ın avukat ekibinin hakkındaki FETÖ davalarında Tamince'nin vekaletini üstlenmeleri dikkat çekiyor ve kamuoyunda tartışılıyordu. Tamince ve üniversitenin eski mütevelli heyeti üyelerinin de şüpheli olduğu davaya bakan dönemin Antalya Cumhuriyet Savcısı S.B, yargı çevrelerinde dile getirdiğine göre dosyaları kapatması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Kürşat Köhle kendisine rüşvet teklif edildiğini anlatıyordu. Köhle’nin iddiasına göre ise rüşveti savcı istemişti. Her iki taraf da birbirleri aleyhine olacağını düşündüğü farklı zamanlarda kaydedilmiş karşılıklı konuşmaları kayda aldı.

AZLEDİLDİ
2017 yılında yaşanan rüşvet pazarlığı ise bugüne kadar hiç duyulmadı. Ta ki geçen hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yapılan resmi bir işleme kadar. İddiaya göre Erdoğan, Tamince dosyasında dönen rüşvet pazarlığı ile ilgili en yakınındaki avukat olan Ahmet Özel’i (hali hazırda Erdoğan'ın bizzat kişisel vekalet verdiği tek avukat) aradı ve bilgi aldı. Erdoğan, sonrasında Ahmet Özel'in Antalya’daki Ahmet Kürşat Köhle’ye verdiği dosya takip yetki belgesini iptal etmesini istedi. Bu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalemi Hasan Doğan tarafından da Ahmet Özel’e ayrıca bildirildi. Bununla birlikte böyle bir adım için 5 yıl beklendiği ve işlemin neden bu aşamada yapıldığı yolundaki sorular ise belirsizliğini koruyor.

PARANIN ADI 'EVRAK' MI?
Seyhan Avşar, haberinde dinlediği ses kayıtlarında Erdoğan'ın avukatı Köhle ile savcının para üzerine konuştuğunu ancak dinlemeye karşı para yerine evrak kelimesini kullandıklarını belirtiyor.

Erdoğan'ın avukatı Özel'den açıklama: Savcıya acıyıp HSK’ya vermedim, pişmanım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, "Söz konusu olaya ilişkin bilgi daha önce 2017 yılında bana da geldi. Ancak savcı, Kürşat’a rüşvet teklif etmiş diye biliyorum. Bazı deliller vardı. Ancak savcının hasta bir çocuğu varmış. Acıyıp HSK’ya vermedim. Pişmanım." dedi. Özel, Seyhan Avşar'ın sorularına özetle şu yanıtları verdi: Özel, yargıdaki İstanbul Grubu’nu bilmediğini söyledi, hakkındaki yargıya müdahale iddialarına ise “Bakın beni seven kadar sevmeyen de var. Seven içimizde var, sevmeyen de içimizde var. Çağlayan Adliyesi’nde bin tane savcı, hâkim varsa yüzde 70-80’i sol görüşlüdür. Birisi çıkıp desin ‘Ahmet Özel ya da yetki verdiği herhangi birisi bu dosyada şu karar verilsin’ diye baskı yaptı desin” sözleriyle yanıt verdi. Özel, Pelikancı Hilal Kaplan ve Süheyb Öğüt’ü tanımadığını Pelikan Yalısı’na girip çıkan kimseyle görüşmediğini söyledi, Özel “Ancak Serhat Albayrak Pelikan grubundaysa onu tanırım, kendisi kardeşimdir” dedi.

Tamince iddialarla ilgili konuştu: Avukatım yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum

İş insanı Fettah Tamince, Köhle için, "Suçlu mu suçsuz mu bilmiyorum. Öyle bir şey varsa gerekeni yaparım" diye konuştu. Fettah Tamince konuyla ilgili Seyhan Avşar'a verdiği demeçte, “Herkesin istediği şey adil yargılanmak. Onun dışında dilediğimiz, istediğimiz hiçbir şey yok. Herkes herkesle ilgili iddiada bulunabilir, çamur atabilir belge sunabilir. Ama günün sonunda hepimizin güvendiği adaletin yerine gelmesidir. Yoksa dünya hepimize zindan olur” dedi.

İDDİALARI REDDETTİ
"FETÖ borsası"ndan habersiz olduğunu öne süren Tamince, “Ne benim ne de kardeşimin haberi var. Ne avukatın ne de savcının böyle bir görüşmesinden haberim yok. Avukat suçlu mu suçsuz mu bilmiyorum. Yaptı mı yapmadı mı onu da bilmiyorum. Ancak öyle bir şey varsa gerekeni yaparım. Benim ismimi milyonda bir de olsa kimsenin böyle bir şeye bulaştırmasını izin vermem” diye konuştu. 'FETÖ soruşturmalarından ve davalarından kurtulmak için rüşvet verdiniz mi?' sorusuna ise Tamince, “Hayır, asla, kesinlikle. Dosyalarım Yargıtay’da değerlendirildi. Oradan da beraat ettim. Rüşvet verecek bir durumum yok. Kendimi her zaman her platformda Allah’a hamdolsun savunmayla ilgili bir sıkıntım yok. Bu konularla ilgili suç işlediğime inanmıyorum. Günün sonunda adaletin verdiği karara saygılı olacağız” ifadelerini kullandı.