Rüşvete ‘hediye’ muamelesi

Rüşvete ‘hediye’ muamelesi
Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk soruşturmalarına dair açıklamalarda bulundu.Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, o dönem suçlanan dört...

Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk soruşturmalarına dair açıklamalarda bulundu.
Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, o dönem suçlanan dört bakanla toplantı yaptığını ve onlara, “Ben sizi suçlamam ama ben hukukçu değilim dedim. Doğru olan komisyon bir karar almadan, kendi rızanızla sizin Yüce Divan’a gitmeniz” dediğini söyledi.
Davutoğlu, bunun üzerine Zafer Çağlayan’ın, “Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer gibi üstü örtülü tehditlerde” bulunduğunu anlattı.
Kendisinin de buna karşılık “Ortaya ne saçılırsa saçılsın bu konuda taviz vermem” dediğini aktardı.
Türkiye’deki yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan ve sonrasında ABD’de yargılanan Reza Zarrab, ABD’deki ifadesinde dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdiğini söylemişti.
Bakanların Yüce Divan’da yargılanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la uzlaşmaya vardıklarını fakat Erdoğan’ın bir gün sonra fikir değiştirdiğini öne süren Davutoğlu, şöyle konuştu:
“’Sayın Cumhurbaşkanım, sizinle mutabakata varmıştık, Türkiye için de bu arkadaşlar içinde en doğru olan buydu. Niye değiştirdiniz, yapmayın’ dedim. Erdoğan, bunun bir hükümete karşı operasyon olduğunu söyledi. Orada da başka yerde de şu soruya muhatap oldum; ‘hediye almak suç mu?’ Hediye almak devlet görevlisi için suçtur.”