Rusya askerlerini çekse de gerginlik sürüyor

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 16, 2022 / 12:31

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırında konuşlanmış bazı birliklerin tatbikatlarını tamamladıktan sonra üslerine geri döndüğünü açıkladı. Sınırdan kaç askerin ayrıldığını belirtilmezken bu hamlenin gerginliği azaltıp azaltmayacağı henüz belli değil.

20 Şubat’ta sona erecek Rusya-Belarus ortak tatbikatı gibi bazı büyük tatbikatlar ise hala devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, askerlerin çekildiğini anımsattı. Bunun Batılı ülkelerin yürüttüğü propagandalara bir yanıt olduğunu savunan Zaharova, “15 Şubat 2022, Batı’nın savaş propagandasının başarısız olduğu gün olarak tarihe geçecek. Tek bir kurşun atılmadan, rezil ve yok edilmiş olarak” dedi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Birliklerin tatbikatlar sonrası üslerine döneceğini her zaman söylemiştik, şimdi de bu yaşanıyor” denildi. ABD istihbaratının çarşamba günü Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine ilişkin raporlarının “temelsiz” olacağını belirten Kremlin “Avrupa’da gerilimi yükseltmek için tasarlanan temelsiz histeri” dedi. Açıklamada, Rusya’nın Minsk Barış Süreci’ne bağlılığının altı çizildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top