Rusya AVM’yi vurdu

Rusya AVM’yi vurdu
Rusya’nın işgalinin devam ettiği Ukrayna’nın Kremençuk kentinde bir alışveriş merkezine düzenlenen füze saldırısında en az 18 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, onlarca kişinin yaralandığı saldırıda 36 kişinin ise...

Rusya’nın işgalinin devam ettiği Ukrayna’nın Kremençuk kentinde bir alışveriş merkezine düzenlenen füze saldırısında en az 18 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, onlarca kişinin yaralandığı saldırıda 36 kişinin ise hala kayıp olduğunu açıkladı.

VOA’nın haberine göre, çatışmaların devam ettiği bölgelerden uzak bir yerde şehir merkezine düzenlenen saldırı, uluslararası toplumda tepkiyle karşılandı. “Bu, en hafif tabiriyle içler acısı bir durum” diyen Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, “Alışveriş merkezleri dahil herhangi bir tür sivil yapı ve siviller asla hedef alınmamalı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, sivilleri hedef almakla suçladığı Rusya’nın, “Avrupa tarihindeki en küstah terör saldırılarından birini düzenlediğini” savundu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus güçlerinin, bölgede “Batı silahlarının tutulduğu” bir depoya füze fırlattığı ancak depoda çıkan patlamanın deponun yakınındaki “boş” bir alışveriş merkezine sıçradığı ileri sürüldü. Ukraynalı yetkililer ise saldırının hedefi olan alışveriş merkezinin yakınında hiçbir askeri yapı olmadığına dikkat çekti.