Rusya bu defa çok sert

Rusya bu defa çok sert
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’yı Kırım konusunda cesaretlendirmeyi, “Rusya’nın toprak bütünlüğüne kastetmek” ile eşdeğer gördüklerini, Türkiye’ye son derece açık bir biçimde ilettiklerini belirtti.Sputnik’in...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’yı Kırım konusunda cesaretlendirmeyi, “Rusya’nın toprak bütünlüğüne kastetmek” ile eşdeğer gördüklerini, Türkiye’ye son derece açık bir biçimde ilettiklerini belirtti.
Sputnik’in haberine göre Lavrov, Rusya’da yayınlanan Argumentı i Faktı gazetesine demecinde, “Ukrayna ilişkilerine gelince, Türk meslektaşlarımıza, durumu itinalı bir biçimde analiz etmelerini, Ukrayna’nın militarist düşüncelerini desteklemeyi bırakmalarını her düzeyde tavsiye ediyoruz” dedi.
Lavrov, “Ukrayna’nın Kırım konusundaki agresif girişimlerini cesaretlendirmenin, Rusya’nın toprak bütünlüğüne kastetmek ile eşdeğer olduğu görüşümüzü onlara (Türk meslektaşlarımıza) son derece açık bir biçimde iletiyoruz” diye ekledi.

Zaharova da uyarmıştı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Türkiye, sürgünden 77 yıl sonra Kırım’ın yasadışı ilhakından doğan zorluklarla sınanmaya devam eden Kırım Tatarlarının mağduriyetlerinin giderilmesi, kimliklerinin korunması, refah ve esenliklerinin sağlanması için soydaşlarının yanında olmayı sürdürecektir” demişti.
Bu açıklamaya, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sert tepki göstermişti. Zaharova, Ankara’nın bu tür söylemlere devam etmesi halinde Rusya›nın Türkiye›deki benzer sorunlara dikkat çekmek durumunda kalacağını belirtmişti.