Rusya çekildi Herson’da bayram sevinci

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 13, 2022 / 00:07

Rusya askerlerinin cuma günü tamamen çekildiği Ukrayna’nın Herson bölgesinde Ukrayna askerleri coşkuyla karşılandı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda Herson sakinlerinin sokaklara inerek Ukrayna bayrakları salladığı ve Ukrayna askerlerine tezahürat yaptığı görüldü.

BBC, Herson şehrinde kurulan büyük kamp ateşinin etrafında insanların toplanıp, sabah saatlerine kadar şarkı söyleyerek kutlama yaptığını aktardı. Svoboda (Özgürlük) Meydanı’nda Ukraynalıların şehre gelen askerlere sarıldığı görüldü.

SAVAŞ DEVAM EDİYOR

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ordunun şehre girişini, “Herson Ukrayna kontrolüne dönüyor. Ukrayna ordusu üniteleri şehre giriyor” ifadeleriyle duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski de cuma akşamı yayınladığı konuşmasında şehrin kurtarılmasıyla ilgili olarak, “Bugün tarihi bir gün” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise bir zirve için gittiği Kamboçya’da, “Sahada mücadeleleri kazanıyoruz, ancak savaş devam ediyor” ifadelerini kullandı. Herson, Rusya’nın 24 Şubat’tan bu yana ele geçirdiği tek bölge başkentiydi

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top