Rusya da Ukraynalı askerleri yargılıyor

Rusya da Ukraynalı askerleri yargılıyor
Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksander Bastrykin, 92 Ukrayna askerinin “insanlığa karşı suç işledikleri” gerekçesiyle yargılandığını açıkladı.Rus gazetesi Rossiiskaya Gazeta’ya konuşan Bastrykin, 96 Ukrayna askerinin...

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksander Bastrykin, 92 Ukrayna askerinin “insanlığa karşı suç işledikleri” gerekçesiyle yargılandığını açıkladı.

Rus gazetesi Rossiiskaya Gazeta’ya konuşan Bastrykin, 96 Ukrayna askerinin de arandığını söyledi. Bu askerlerin 51’inin komutan rütbesinde olduğunu, Ukrayna askerleriyle ilgili 1300’den fazla soruşturma açıldığı bildirildi.

Bastrykin, Ukrayna Sağlık Bakanlığı çalışanlarını da, “kitle imha silahları geliştirmekle” suçladı ancak bu iddiasına ilişkin bir kanıt sunmadı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) halen Rusya’nın Ukrayna’da işlediği iddia edilen savaş suçlarını soruşturuyor. Rusya ise Ukrayna’da savaş suçu işlediği ve sivilleri hedef aldığı iddialarını reddediyor.

Mayıs ayında, Rusya’nın işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna’da oluşturulan ilk savaş suçu davasının sonucu açıklanmış ve bir Rus tank komutanı sivilleri öldürmekten ömür boyu hapis cezası almıştı.