Rusya doğal gazın ardından başka ürünlerde de ruble isteyecek

Rusya doğal gazın ardından başka ürünlerde de ruble isteyecek
Uygulanan yaptırımlara karşılık olarak doğal gaz ödemelerini ruble ile isteyen Rusya ile Avrupa arasındaki soğuk savaş devam ediyor. Avrupa hala Rusya’nın avro veya dolar ödemesi kabul edebileceğine güveniyor, gazı keseceğine...

Uygulanan yaptırımlara karşılık olarak doğal gaz ödemelerini ruble ile isteyen Rusya ile Avrupa arasındaki soğuk savaş devam ediyor. Avrupa hala Rusya’nın avro veya dolar ödemesi kabul edebileceğine güveniyor, gazı keseceğine ihtimal vermiyor. Ama aynı zamanda kriz senaryoları üzerine de çalışmalar sürüyor.

Avrupa doğal gazda ödeme sorununa çözüm bulamamışken Rusya yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın, doğal gaz ihracatında uygulamaya konulan rubleyle ödeme sisteminin başka ihracat ürünlerinde de uygulanacağından emin olduğunu söyledi.

Peskov, Rusya’nın doğal gaz ihracatında elde ettiği gelirlere “el konulmaması” için rubleyle ödeme sistemine geçtiklerine işaret ederek, “Gelecekte bu sistemin başka mal gruplarına da uygulanacağından şüphem yok. Dış ticaret ilişkilerimizde giderek daha fazla yer alacak” diye konuştu.