Rusya: Durmak yok savaşa devam

Rusya: Durmak yok savaşa devam
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’daki “askeri operasyonunu” müzakerelerin bir sonraki turuna kadar durdurma planı olmadığını açıkladı. Ukrayna ise müzakerelerde “ilerleme” kaydedilmediğini duyurdu.DW...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’daki “askeri operasyonunu” müzakerelerin bir sonraki turuna kadar durdurma planı olmadığını açıkladı. Ukrayna ise müzakerelerde “ilerleme” kaydedilmediğini duyurdu.

DW Türkçe’nin haberine göre Lavrov, Rusya’nın “askeri operasyonu” barış müzakerelerinin bir sonraki turuna kadar durdurma planı olmadığını ifade etti. Lavrov, Rus televizyonuna açıklamasında, “Nihai anlaşma sağlanmadığı sürece operasyonlara ara verilmeyecek” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mahail Podolyak da Ukrayna televizyonunda yaptığı açıklamada, Kiev’in Donbas bölgesindeki çatışmalara hazırlandığını bildirdi. Podolyak, Ukrayna’nın olası bir liderler görüşmesi için ancak bundan sonra “daha güçlü bir müzakere pozisyonun sahip olacağını” ifade etti.

Ukrayna Müzakere Heyeti Başkanı David Arahamya da müzakerelerde ilerleme kaydedilemediğini ifade etti. Kiev için “toprak bütünlüğünün” kırmızı çizgi olduğunu belirten Arahamya, Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım ve Rusya’nın bağımsızlığını tanıdığı Donetsk ve Luhansk bölgelerine atıfta bulunarak “Hiçbir bölgemizden feragat etmeyeceğiz ve hiçbir şeyi tanımayacağız” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin son turu tarafların temsilcilerinin katılımı ile 29 Mart’ta İstanbul’da yapılmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bundan sonraki süreçte dışişleri bakanlarının bir araya gelmesinin öngörüldüğünü ve dışişleri bakanlarının ardından da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenski’nin buluşmasının gündemde olduğunu belirtmişti. Ancak müzakerelere ne şekilde devam edileceği henüz netlik kazanmadı.