Rusya Merkez Bankası beş yılın en büyük faiz indirimine gitti

Rusya Merkez Bankası beş yılın en büyük faiz indirimine gitti
Rusya Merkez Bankası, derin bir resesyona yönelen ekonomiyi desteklemek için son beş yılın en büyük faiz indirimini gerçekleştirdi ve indirimin devam edeceğinin işaretini verdi.Banka, Cuma günü yaptığı açıklamada, gösterge...

Rusya Merkez Bankası, derin bir resesyona yönelen ekonomiyi desteklemek için son beş yılın en büyük faiz indirimini gerçekleştirdi ve indirimin devam edeceğinin işaretini verdi.
Banka, Cuma günü yaptığı açıklamada, gösterge faizi 100 baz puan düşürerek yüzde 4.5 ile enflasyon hedeflemesinin başladığı 2014 yılının sonlarından bu yana en düşük seviyeye indirdiğini duyurdu.
Rusya Merkez bankası indirimin devam edeceğinin işaretini de verdi. Banka, “Eğer durum baz senaryosu tahmininimizle paralel gelişirse, Rusya Merkez Bankası önümüzdeki toplantılarda ilave faiz indiriminin gerekliliğini değerlendirecek” dedi.
Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da uzun yıllar borçlanma maliyetlerini göreceli olarak yüksek tuttuktan sonra, bu yılın başında, dünyanın en büyük enerji üreticisi olan Rusya’nın ekonomisinin hem koronavirüs pandemisinden hem de sert düşen petrol fiyatlarından çifte darbe almasından dolayı güvercin tona döndü.