Rusya operasyona kapıyı kapattı

Rusya operasyona kapıyı kapattı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri harekat yapmasının kabul edilemez olacağını belirtti. Lavrov, Moskova’da Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile bir basın toplantısı...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri harekat yapmasının kabul edilemez olacağını belirtti. 

Lavrov, Moskova’da Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile bir basın toplantısı düzenledi. Lavrov, Rusya ve Suriye’nin “yeni bir askeri harekatı önlemek için” Türkiye ile müzakere yapmak istediklerini belirtti. 

Sputnik’in aktardığına göre Lavrov, “Önemli olan, yeni askeri faaliyetlere izin verilmemesi, daha önce Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bulunan siyasi ilkeler temelinde diplomatik kanallar üzerinden anlaşma sağlanması” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yeni bir askeri harekat yapılabileceğinin sinyallerini vermesinden bu yana Moskova, olası harekata karşı olduklarına dair birçok kez açıklama yaptı. ABD de “Suriye’nin kuzeyindeki ateşkes hatlarının korunmasını istediklerini” belirterek yeni bir harekata karşı olduklarının sinyallerini vermişti.