Rusya, Papa’dan özür bekliyor

Rusya, Papa’dan özür bekliyor
Vatikan, Ukrayna ile Rusya arasında olası barış görüşmelerine ev sahipliği yapma teklifinde bulundu. Rusya ise Papa’dan önce, geçmişte sarf ettiği bazı sözler için özür beklediğini açıkladı.BBC Türkçe’nin haberine...

Vatikan, Ukrayna ile Rusya arasında olası barış görüşmelerine ev sahipliği yapma teklifinde bulundu. Rusya ise Papa’dan önce, geçmişte sarf ettiği bazı sözler için özür beklediğini açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Vatikan’ın başbakanı konumundaki Kardinal Pietro Parolin, önceki gün Ukrayna’da barış görüşmeleri için Vatikan’ın uygun bir yer olabileceğini söyledi. Parolin, barış görüşmeleri için tarafların Vatikan’da buluşması ihtimaliyle ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:
‘’Biz buna hazırız, bunu başından beri söyledik. Vatikan’ın uygun zemin olabileceğini düşünüyoruz. Tüm taraflara buluşma ve aynı zamanda dengeyi koruma şansı sunmaya çalışıyoruz… Amacımız, tarafların ön koşul olmadan bir araya gelip diyalog başlatabileceği bir yer sunmak.’’

Vatikan hiyerarşisinde Papa’dan sonra iki numaralı isim olan Devlet Sekreteri’nin bu sözlerine Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, bu öneriyi değerlendirmeden önce Papa’nın geçen ayki sözleri nedeniyle özür beklediklerini belirtti.

Papa Francesco Kasım sonunda Katolik yayın organı “America” dergisine verdiği söyleşide, Ukrayna’da Rusya saflarındaki Çeçen ve Buryat askerlerin en zalimleri olduklarını söylemişti.