Rusya pazar yerini vurdu

Rusya pazar yerini vurdu
Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Slovyansk kentine düzenlediği saldırıda bir pazar yerinin vurulması sonucunda en az iki kişi öldü, yedi kişi yaralandı.Slovyansk Belediye Başkanı Vadim Lyakh, Lısıçansk’ın da düşmesinin...

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Slovyansk kentine düzenlediği saldırıda bir pazar yerinin vurulması sonucunda en az iki kişi öldü, yedi kişi yaralandı.

Slovyansk Belediye Başkanı Vadim Lyakh, Lısıçansk’ın da düşmesinin ardından ön cephe haline gelen kentin Rus topçu güçleri tarafından vurulduğunu söyledi.

Facebook hesabından, hedef alınan pazar yerinin alevler içindeki görüntüsünü paylaşan Lyakh, halka sığınaklardan çıkmamaları uyarısında bulundu.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırısında ülkenin doğusundaki ayrılıkçı sanayi bölgesi Donbas’ta kontrolü tamamen eline geçirmeye çalışıyor. Donbas, Luhansk ve Donetsk olmak üzere iki ayrı bölgeden oluşuyor.

Ukrayna’nın Slovyansk şehri Belediye Başkanı Vadim Lyakh, Rus saldırılarının artması nedeniyle şehir sakinlerin şehirden ayrılması çağrısında bulundu.