Rusya saldırıda sınır tanımıyor

Rusya saldırıda sınır tanımıyor
Rusya, Ukrayna’ya başlattığı saldırıda beklemediği bir dirençle karşılaşınca askeri gücünün büyük bölümünü savaşa dahil etmeye başladı. Açıkça sivil hedeflere saldırılarını artıran Rusya’nın bombaları altında...

Rusya, Ukrayna’ya başlattığı saldırıda beklemediği bir dirençle karşılaşınca askeri gücünün büyük bölümünü savaşa dahil etmeye başladı. Açıkça sivil hedeflere saldırılarını artıran Rusya’nın bombaları altında aralarında çocukların da olduğu siviller hayatlarını kaybediyorlar.

Rusya’nın saldırılarından kanser hastası olan çocuklar da etkilendiler. Başkent Kiev'de kanser tedavisi gören çocuklar sığınaklara taşındılar. Çocuklar, hastanenin sığınağında, aileleriyle beraber yerlerde yatmak zorunda kalıyorlar.

Hastane Müdürü Volodymyr Jovmir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki savaşla birlikte burada bulunan hasta sayısını azaltmak zorunda kaldık. Genellikle 600 veya daha fazla hastamız olurdu. Şimdi ise 200'e yakın hasta var ve tıbbi hizmet almadan yaşayamayan, ilaca, tıbbi malzemeye, sağlık çalışanlarına ihtiyacı olan hastalar var sadece" dedi.

“KURŞUNLA, ŞARAPNELLE YARALANAN ÇOCUKLAR VAR”
Jovmir, kurşunlar veya şarapnellerle yaralanan 4 çocuğun yanı sıra 3 yetişkinin hastaneye getirildiğini belirtti. Gazetecilerin kendisine sadece kurşun yaralarını sorduğunu ifade eden Jovmir, "Oysa şu anda Ukrayna'da büyük bir insani felaket yaşanıyor. Çünkü sıradan apandisit hastası çocuklar yardım alamıyor. İnsüline ihtiyacı olan çocuklar yardım alamıyor. Anne sütü olmayan, anne sütüne ihtiyacı olan bebekler için de mamamız yok” dedi.

Jovmir, "En büyük dezavantajı (hastanemizde) huzurun olmamasıdır. Çünkü alarm çalarsa ve ameliyathane 6. kattaysa, bombardıman sırasında sağlık görevlileri nasıl yardımcı olabilir? Teorik olarak her şeyi bırakıp aşağıya (sığınaklara) koşmalılar. Bebekleri nasıl geride bırakabilirsiniz? Ya da yoğun bakımda olan veya oksijene ihtiyacı olan çocuklar ne olacak?" diye sordu.

"SOKAKLARDA ÇOCUKLAR VURULDU"
Cerrah Oleg Godik ise savaşın ilk saatinden beri herkese hizmet vermeye çaba gösterdiklerini, ilk 2 gün yoğun olarak yaralıları aldıklarını anlattı. Bunlar arasında sokakta vurulan çocukların da olduğunu kaydeden Godik, "Arabada bir aile vardı ve vuruldular. Maalesef 1 çocuk öldü. Aileyi kurtarmak için elimizden geleni yaptık” dedi.