Rusya savaşı genişletiyor

Rusya savaşı genişletiyor
Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da savaş alanının büyüyeceğine dair tehditlerde bulundu. Lavrov, coğrafi hedeflerinin artık Donbass’ın doğu bölgesiyle sınırlı olmadığını,...

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’da savaş alanının büyüyeceğine dair tehditlerde bulundu. Lavrov, coğrafi hedeflerinin artık Donbass’ın doğu bölgesiyle sınırlı olmadığını, başka bölgeleri de kapsadığını söyledi.

Rus haber kanalı RT ve Rossiya Segodnya’ya konuşan Lavrov, Batı’nın Kiev’e uzun menzilli silahlar göndermesi halinde Rusya’nın hedeflerini daha da genişleteceğini söyledi.

Rusya 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal ettiğinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin amacının ülkeyi askerden ve “Nazilerden arındırmak” olduğunu söyleyerek Ukrayna topraklarını işgal etme niyetini reddetmişti.

Rus askerleri, özellikle güney Zaporijya ve Herson bölgelerinde Donbass’ın çok ötesindeki toprakları ele geçirdi ve Ukrayna genelindeki şehirlere füze saldırıları düzenlemeye devam ediyor.